Klinike iz Njemačke traže kandidate za učenje jezika

Klinike iz Njemačke ( Keiserslautern i Pirmasens) traže kandidate za program učenja njemačkog jezika od nivoa A2 kod njih u Njemačkoj.
Kandidati isključivo trebaju biti sa završenom redovnom medicinskom srednjom školom ili zdravstvenim studijima opšteg smjera i  položenim stručnim ispitom.
Program traje do 7 mjeseci i završava polaganjem ispita za certifikat B2.Mjesta izvođenja nastave i boravka je Kajzerslautern i Pirmasens.
Prijavljeni kandidati nakon slanja svog CV, budu intervjuisani od strane klinike. Pozitivan ishod rezultira predugovorom o zaposlenju koji je automatski i ugovor o pristupanju programu učenja jezika u Njemačkoj.
Kandidat zatim dobija i 200 EUR za troškove dolaska u kliniku. Uz ugovore, klinika obezbjeđuje besplatan smještaj, nastavu jezika i troškove za polaganje ispita za sticanje certifikata.
Za vrijeme učešća u programu učenja jezika, kandidat se samo koncentriše na nastavu i ne može raditi na klinici. Sve ovo vrijeme klinika daje stipendiju učenisnicima od EUR 400,00. Kandidati snose trošak osiguranja od mjesečno 35 EUR.
Nakon polaganja ispita B2 i priznavanja diplome, kandidat je automatski u radnom odnosu sa klinikom. Startna plaća bruto je 2.800 EUR (bez dodataka za rad vikendom, noćni rad, rad na odjelima intenzivne njege i hirurgije).Kad su u radnom odnosu klinike svim zaposlenim obezbjeđuju dodatnu edukaciju kako iz struke tako i iz stručnog njemačkog jezika.
Naravno, klinike su zainteresirane i za kandidate koji već imaju potrebni nivo znanja jezika ili ga žele učiti kod kuće.
Sve informacije i prijave
ALUMNA
Banja Luka
oo 387 51 247 939
Kategorija: